Novi Sad
20.03.2014.
09:29 > 09:31
U Novom Sadu trenutno je smanjen broj mamografija, a pored nedostatka radiologa, razlog je i manjak CD-ova za transfer i čitanje rezultata.
  • Bilja

    21.03.2014 06:31
    Cekanje
    Dobila sam uput za mamografiju od svog ginekologa ali mi je odmah receno da cu duze vreme cekati !!!
  • crkveni miš

    20.03.2014 23:03
    i još
    zašto je i ko odobrio da neki ginekolozi sami zakazuju pregled (kod sebe)a neki preko sestara to rade? pomenuta Ljerka je i mene maltretirala, po pola godine se nije javljala na telefon za zakazivanje a nije dozvoljavala da se pregled zakaže odlaskom u DZ...ako je trebao pap i UZ ili mamografija to je trajalo po dve godine uz njeno bahaćenje oko zakazivanja! čuveno je njeno ponašanje! a kada sam otišla do zastitnika pacijenata rečeno mi je da ima "ovako debeo" dosije prijava i pokazala desetak cm debelu hrpu...zato sam i ja promenila ginekologa što i vama savetujem...
  • nesa

    20.03.2014 13:31
    kuća se pravila od krova
    prvo su se nabavili mamografi a onda se dosetilo da nemaju radiologa.POŠTOVANE DAME za skrinin tumora dojke mogu da rade samo izuzetno obučeni radiolozi ,uz onkologe i hirurge,a ne paušalno očitavanje nalaza mamografa i UZ iz lokalnih domova zdravlja.Ginekolozi ne treba da rade posao koji nije njihov.
  • ns

    20.03.2014 11:43
    Ginekolog mi zakazao mamografiju u septembru 2013.Receno mi je da ce me zvati iz callcentra da mi jave za kad je zakazano.Mart 2014...
    jos uvek me nisu zvali...ja sam pokusala par puta da ih zovem ali ne vredi,nemam ceo dan vremenea da vrtim telefon...Toliko o tome , a kazu da su zene neodgovorne i da ne zele preventivu. I kod ginekologa kad zakazujem cekam 2 meseca.Da je zeni nesto po zlu mogu je 3x sahraniti dok dobije termin za pregled...
  • Valerija

    20.03.2014 11:34
    @anonimus
    Gospodjo, jednostavno promenite ginekologa. Ja sam svaki put na moj zahtev dobila uput za ultrazvuk, zakazala u KCV participacija 100 dinara odradila, sve OK vidimo se sledece godine (naravno kad si tako mlad i lep )....salu na stranu, ako se same ne pazimo niko nece
  • Duda

    20.03.2014 11:24
    VMC
    mamografiju i UZ grudi može da se obavi bez velikog čekanja i u VMC-u u Petrovaradinu, ali pitanje je samo da li će ginekolog u skrnavom DZ hteti da da uput, na njihovom sajtu ima kontakt tel. i veoma su ljubazni.
  • Ivan

    20.03.2014 11:17
    Sustina je da pregled bude nedostupan i da pacijenti odu privatno na pregled.
  • LOL

    20.03.2014 11:14
    ZA ANONIMUS
    Doktorka koju ste naveli vec odnama terorise svoje pacijente sto losim lecenjem sto opstom nebrigom.Moja zena je dva puta zadrzana na lecenju u klinickom centru nakon sto je doticna pogresno "lecila".Prvi put zbog lecenja bakterije uzastopnim davanjem jako teskh antibiotika bez antibagrama tetraciklin, ciprocinal, hemomicin itf u trajanju od jedne godine.Sve dok zena nije pocela da povraca krv i nije vise mogla da zadrzava hranu u zeludcu posledica uzastopnog uzimanja antibiotika.Drugi put joj je davala hormonsku terapiju posto smo pokusavali da zacnemo bebu od koje je konstatno krvarila i tako puna tri meseca dok je nije primio drugi lekar jer je doticna bila na godisnjem pa je poslao ravno u bolnicu i savetovao joj da pod hitno menja lekara.Tako da vam i ja od srca savetujem promenu pod hitno.Sto se tice ultrazvuka grudi savetujem vam takodje od srca da prvi radite privatno pa se posle kontrolisite na onkologiji.Posto moja zena prati cetiri tumora i kontrolise ih svake godine, i prosle na UZ u ambulanti na naselju su joj rekli da je sve u savrsenom redu(da napomenem da je doticna komentarisala kako ce joj se kafa sad ohladiti).P.s zena je radila samokontrole zbog porodicne anamneze nikad nista nije napipala, samo je pocelo da boi pa su ustanovili da su tumori duboko.Sto znaci da je samokontrola u nekim slucajevima gubljenje vremena!
  • Brankica

    20.03.2014 11:05
    UZ
    Dobila sam uput pocetkom decembra za UZ dojki. Malopre sam zvala Call centar da pitam zasto me jos uvek nisu zvali, i receno mi je da cu biti pozvana uskoro. To su mi rekli i kada sam se raspitivala pre mesec dana.
    @NS - zovite ih par puta mesecno da vidite sta se desava i da Vas ne bi zaboravili, verujte mi i to se desava (da Vas preskoce, mozda nehotice, a mozda i ne)
  • S.

    20.03.2014 11:03
    Jesu to neki specijalni CD-ovi? Ako su obicni (a uveren sam da jesu), evo, dacu im ja odmah 100 komada da imaju dok se ne snadju da nabave tako visoku tehnologiju.

    Drugo.. WTF, zasto se uopste koriste CD-vi za tako nesto u vreme Interneta??? Umesto da se za par minuta posalju podaci oni to rezu na CD pa salju.. Samo jos da koriste golubove pismonose i ceo cirkus je kompletan...
  • 20.03.2014 09:55
    dr Ljerka Popov NE DA uput za ultrazvuk grudi
    Ne znam za mamografiju, ali za ultrazvuk sam pokusala da dobijem uput i nisam uspela. Sa 43 godina, posle hormonskih stimulacija zbog zdravstvenih problema, rakom dojke u porodicnoj istoriji, dr Ljerka Popov - ginekolog jednostavno kaze da ne mogu da dobijem uput, nego da vrsim samopregled. Na moje pitanje sta ako ne znam sama da se pregledam, rekla je da onda idem kod privatnika. Kada sam pozvala zastitnika pacijenata, receno mi je da lekar-ginekolog ima pravo da proceni da li treba da dobijem uput ili ne. Pitam se samo na osnovu cega ce ona da procni? Nije me pregledala. Napominjem da to nije uput koji ja trazim svake godine, pa da sam joj vec dosadila, nego prvi put trazim taj uput, do sada sam placala privatno. Na sledecoj kontroli kod iste doktorke, opet sam trazila uput i opet mi je rekla da ne moze ako nemam dijagnostikovan problem. Verovatno treba da odem privatno kod neke njene prijateljice da mi dijagnostikuje problem. I sta ja mogu da uradim sem ili da platim kod privatnika ili da bezuspesno trazim svoja prava.
  • NS

    20.03.2014 09:40
    Jednom godisnje radim ultrazvuk grudi, radi prevencije. Tako mi je propisao doktor. 22. januara dobila uput, rekli su zvacemo Vas. 20 mart - niko me jos nije zvao. Da sam mi je nesto, do sada bi mi bilo svasta. Toliko o tome da su zene neodgovorne i da ne zele preventivno da brinu o sebi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna